روشنایی سوله و روشنایی کارگاه ها در حال تغییرات اساسی است. تکنولوژی ساخت چراغ سوله ای بسیار پیشرفت کرده است. زمانی که یک واحد صنعتی قصد دارد سوله و یا کارگاهی را راه اندازی کند، در زمینه تاسیسات با انتخاب های متفاوتی روبرو می شود. یکی از این موارد مهم تاسیساتی، بحث روشنایی سوله و روشنایی کارگاه است. در این مقاله از الکترونت نکات مهمی در خصوص روشنایی سوله بیان می کنیم شما عزیزان برای طراحی و اجرا روشنایی انواع سوله می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.
وقتی از روشنایی سوله صحبت می کنیم به خوبی می دانیم که این بخش از هزینه ها برای همیشه ادامه دارد. هر شرکت صنعتی باید به صورت دوره ای، مبالغ قبض برق را پرداخت کند و قسمتی از این مبلغ مربوط به هزینه های روشنایی است. البته در کارگاه های بزرگ تولیدی، بیشترین هزینه مربوط به دستگاه های غول پیکر است که موتورهای سه فاز با توان مصرفی بالایی دارند.
مدیران کارگاه ها به خوبی می دانند که کمتر دستگاهی برای همیشه فعال است، اما تنها هزینه ای که همیشه ادامه دار خواهد بود هزینه روشنایی کارگاه است. عامل دیگری که بحث روشنایی کارگاه را مورد توجه قرار می دهد، افزایش بازدهی کارکنان کارگاه است. نور محیط یکی از اثر گذارترین موارد روی راندمان کاری کارگرها است و می تواند در سرعت و دقت عملکرد آنها تاثیر مستقیم داشته باشد. گروه فنی مهندسی الکترونت، در ادامه این مقاله، به بررسی نکات مهمی می پردازد که رعایت آنها در روشنایی سوله و روشنایی کارگاه ضروری است.
۱- نور خورشید بهترین نور برای هر فضای کاری از جمله روشنایی کارگاه است.
پنجره ها و نورنگیر ها باید در موقعیتی باشند که از نور روز بیشترین بهره برداری را داشته باشیم. روشنایی سوله های تولیدی باید به نحوی باشد که از نور روز بیشترین استفاده صورت گیرد. با این روش علاوه بر اینکه در هزینه روشنایی سوله صرفه جویی می شود، کیفیت نور در هنگام روز کاری بیشتر می شود. پنجره ها و نورگیر ها باید طوری تعبیه شوند که نور خورشید به خوبی سالن تولید را در بر گیرد.
۲- نوع و رنگ متریال به کار رفته در دیواره ها و سقف ارتباط نامستقیمی با روشنایی کارگاه دارد!
هر چراغ سوله ای نور خود را به جهت های مختلفی می تاباند و باید از بازتاب این نور ها استفاده شود. در روشنایی کارگاه باید در نظر داشته باشیم که جنس دیواره ها و سقف و رنگ آنها می تواند نورهای اتلافی را بازتاب دهد و محیط کار را روشن تر کند. تجربه های میدانی نشان داده اند که اگر رنگ روشن و بازتاب دهنده ای برای متریال دیوار و سقف استفاده شود چیزی در حدود ۷۰ درصد از نورهای تابیده شده به سطح آنها بازتاب می شوند. این در حالیست که اگر رنگ های تیره استفاده شده باشد، این مقدار به ۱۰ درصد خواهد رسید.
بیشتر بخوانید : هرآنچه درباره روشنایی سوله باید بدانید در الکترونت بخوانید...
۳- بهداشت نور و نکات مهم در روشنایی کارگاه
بهداشت نور یک موضوع بسیار مهم است که با سلامت انسان سر و کار دارد. کیفیت نور کارگاه بر سلامت روانی کارگران اثرگذار است. روشنایی کارگاه باید طبق نکات بهداشت نور باشد. نور نامناسب باعث پایین آمدن راندمان کارکنان، بی انگیزگی و همچنین در مواردی افسردگی آنها می شود.
دمای نور باید با نوع فعالیت آنها تناسب داشته باشد و روشنایی کارگاه باید به گونه ای باشد که روشنایی بیش از حد و خیرگی در هیچ قسمتی وجود نداشته باشد. خیرگی عاملی است که در طولانی مدت می تواند باعث خستگی چشم ها و کاهش قدرت بینایی کارکنان شود. نورپردازی مناسب زمانی بیشترین اهمیت را دارد که در ارتباط با کارهای بسیار حساس (مانند اپراتور دستگاه پرس یا دستگاه های برش) می باشد. نور محیط کار آنها باید کاملا بدون نقص و مناسب باشد تا از بروز حوادث ناگوار در حین کار پیشگیری شود. اگر به موضوع بهداشت نور علاقه دارید، شرکت نورنگار اسپادانا مقاله ای تحت عنوان “بهداشت نور” برای شما تالیف کرده است که خواندن آن خالی از لطف نیست.
۴- در روشنایی سوله باید از محصولاتی استفاده کنیم که طول عمر بالایی داشته باشند.
طول عمر بالای تجهیزات روشنایی سوله همواره باید در تصمیم گیری مدیران مورد توجه قرار داشته باشد. روشنایی سوله نیاز به تجهیزاتی دارد که سالها بدون عیب کار کنند و پس از گذشت زمان مقدار روشنایی آنها کاهش محسوسی نداشته باشد. البته در نظر داشته باشید که تجهیزات روشنایی ال ای دی که مرغوب باشند، یک شاخص استاندارد مهم دارند.
این تجهیزات باید ۵۰٫۰۰۰ ساعت کار کنند و در طول این مدت میزان روشنایی آنها به ۷۰ درصد برسد. نکته مهم در تجهیزات روشنایی سوله این است که اگر از چراغ سوله ای نامرغوب استفاده کنیم پس از یک تا دو سال از کارکردن آنها، ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش نور را احساس می کنیم و عملا کار به جایی می رسد که باید دوباره برای این تجهیزات هزینه کنیم. نحوه محاسبه روشنایی سوله را در الکترونت مطالعه کنید.
۵- در انتخاب تجهیزات روشنایی کارگاه و چراغ سوله ای ، به هزینه ها توجه کنید. هزینه های روشنایی کارگاه سه قسمت هستند.
روشنایی کارگاه هزینه هایی دارد که می توان آنها را به سه بخش تقسیم کرد:
• هزینه های خرید تجهیزات روشنایی کارگاه
• هزینه های مربوط به قبض برق
• هزینه های تعمیرات و نگه داری روشنایی کارگاه
هزینه تجهیزات کارگاه را باید با توجه به عواملی مانند ساعت کاری مورد نیاز، دمای هوا، کیفیت برق شبکه، نقشه روشنایی کارگاه و میزان نور مورد نیاز در قسمت های مختلف آن بررسی کرد.
چراغ سوله ای باید با کیفیت باشد و از قطعات مرغوب در ساختار آن استفاده شده باشد. استفاده از چراغ سوله ای ال ای دی برای روشنایی کارگاه ، موجب کاهش قابل توجهی در هزینه های برق می شود. این کاهش چیزی در حدود ۴ تا ۶ برابر خواهد بود.
در مورد هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری هم باید توجه کنید که محصولات روشنایی یک طول عمر مفید دارند. معمولا طول عمر چراغ سوله ای نسل قدیم بین یک سال و نیم تا دو سال است و طول عمر چراغ سوله ای ال ای دی بین ۶ تا ۸ سال خواهد بود. هزینه تعمیرات و نگهداری شامل ساعت کاری هایی که نیاز است تا چراغ سوله ای سوخته را عوض کنیم هم می شود.
۶- در روشنایی کارگاه باید از چراغ های سوله ای استفاده شود که بهره نوری بالایی داشته باشند.
در روشنایی کارگاه باید اتلاف نور را به حداقل برسانیم. یکی از روشهای کاهش اتلاف نور، محاسبات درست زاویه پخش نور است و روش دیگر استفاده از انواع چراغ صنعتی با بهره نوری بالا می باشد. جالب است بدانید که نسل قبلی چراغ سوله ای، بهره نوری در حد ۹۰ لومن بر وات داشتند و این در حالی است که با پیشرفت تکنولوژی LED ، بهره نوری چراغ سوله ای LED بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ لومن بر وات رسیده است.
۷- حتما برای روشنایی سوله از چراغ سوله ای ال ای دی استفاده کنید.
چراغ سوله ای ال ای دی بهترین منبع نور برای روشنایی سوله است. دمای رنگ این چراغ ها قابل سفارشی سازی است و می توان به صورت سفارشی، کلیه ی طیف های نور سفید را تولید کرد. مدیرانی که قبلا چراغ سوله ای ال ای دی را با چراغ های سوله ای قدیمی جایگزین کرده اند، به خوبی می دانند که هزینه های برق مصرفی بین یک چهارم تا یک ششم برابر خواهد شد. جایگزینی چراغ سوله ای یا چراغ صنعتی ال ای دی با چراغ های سوله ای نسل قبل بسیار راحت است و به دلیل جریان کمی که برای تغذیه خود نیاز دارند، احتیاجی به تقویت کابل کشی نداریم.
گروه فنی مهندسی الکترونت طراح و مجری انواع تاسیسات برقی و مکانیک سوله ( طراحی و اجرا روشنایی سوله ) می باشد.
الکترونت، علاوه بر طراحی روشنایی و نورپردازی سوله ، مجری آن هم می باشد. اجراهای ما دارای راندمان نوری بالا هستند و با توجه به نوع طراحی پایدار و استفاده از LED مرغوب در ساختار چراغ سوله ای ، طول عمر بسیار بالایی دارند. اگر قصد خرید اجرای روشنایی سوله خود را با کیفیت بالا و پشتیبانی کارشناسان مجرب الکترونت را دارید فقط کافیه با ما تماس بگیرید.